Raetta ja pölyä puhalluskoneen ympäristössä

Raepuhallus- ja sinkokoneissa puhallusraetta leviää helposti ympäristöön. Raetta tulee tulee ulos koneesta joko syöttöaukosta tai se voi tulla ulos puhallettavien kappaleiden mukana. Usein raetta leviää koneen ympärille, kun sitä lisätään puhalluskoneeseen. Jos pyöreää puhallusraetta on lattialla, aiheuttaa se liukastumisvaaran. Lattialle pudonnut rae on poistettava heti liukastumisvaaran vuoksi.

Rakeen imurointi ja palautus takaisin puhalluskoneeseen

Finnblast Oy on kehittänyt rakeen imurointiin uuden, tehokkaan raeimurin. Tässä imurissa suuren imutehon lisäksi on erikoispiirteenä se, että imetty rae voidaan palauttaa suoraan takaisin puhalluskoneeseen. Rae palautetaan takaisin jatkuvatoimisesti, ts. käsin tehtävää erillisten pölyastioiden tyhjennystä ei tarvita.

Raetta ja pölyä puhalletuissa kappaleissa

Usein raepuhalluksen ja sinkopuhalluksen jälkeen tuotteen koloissa ja nurkissa on puhallusraetta ja pölyä, joka pitää poistaa. Imurointi on pölytön tapa poistaa rakeet kappaleesta. Kun rakeet imuroidaan, ne eivät lennä ympäristöön. Imuroimalla rakeet talteen saadaan ne palautettua takaisin puhalluskoneeseen.

Suuri imuteho ja tehokas suodatin

FBI-55:n imuteho on suuri, n 10 kg/min kun imuroidaan pyöreää teräskuulaa, S230, joka on kooltaan 0,6-0,85 mm. Imurointi tapahtuu siis nopeasti. Imuletku voi olla pituudeltaan jopa 16 m, joten konetta ei tarvitse liikutella imuroinnin aikana. Imurissa on tehokas suodatin, jossa on automaattinen suodatinpatruunan puhdistus.

FBI-55_A

243_2