Pölyttömissä raepuhalluskoneissa puhallusrae imetään heti puhalluksen jälkeen takaisin koneen sisälle. Koneessa on erityinen puhalluspää, jossa on raepuhalluksen lisäksi voimakas imu. Imu vie puhallusrakeen ja pölyt takaisin koneeseen niin, että puhallusrae ei leviä ympäristöön.

Pölyttömissä koneissa puhalluspää rakenne on sellainen, että puhallusrae pölyineen imetään välittömästi takaisin suljetusta suulakkeesta. Näin raetta ei leviä ympäristöön.

217_1

FBDS

FBDS koneet ovat pölyttömiä raepuhalluskoneita, jotka soveltuvat esim. hitsaussaumojen puhallukseen. Puhalluspään liike voidaan mekanisoida, jolloin konetta voidaan käyttää esim. automaattiseen telojen raepuhallukseen. FBDS on painetoiminen ja se voidaan varustaa 4,8 – 8 mm suuttimilla. Lisävarusteena on kaksiosainen paineastia, joka mahdollistaa jatkuvatoimisen, keskeytymättömän puhalluksen.

217_2

FBC

FBC on tarkoitettu isojen telojen raepuhallukseen ja pinnan karhennukseen. Telojen painot voivat olla jopa 60 tn, halkaisija yli 2 m ja vaipan pituus 12 m. Puhalluskone liikkuu kiskoilla telan pituussuunnassa. FBC on tehokas suurten telojen puhalluskone. Rakeena voidaan köyttää esim teräsraetta alumiinioksidia ja esim. zirkoniumia. Valmistamme myös tarvittaessa puhallussoluun tarvitavan pyörityslaitteiston ja vaunun, jolla tela siirretään puhalluksen jälkeen pinnoitukseen.

217_3