Kaukolämpöputkien valmistus

Kaukolämpöputkissa on teräsputken päällä lämmöneriste ja lämmöneristyksen päällä on muoviputki. Teräsputken raepuhallus on tärkeää eristeen kiinnipysymisen kannalta. Finnblast tarjoaa putkien puhallukseen laajan valikoiman koneita sekä paineilmatoimisia koneita että sinkokoneira. Konetyypin valintaa vaikuttavat mm putkien halkaisijat ja kapasiteettitarve. Puhalluskone voidaan varustaa putkienautomaattisilla syöttö- ja purkauslaitteilla.

34_1

Höyrykattiloiden valmistus

Höyrykattiloiden seinä valmistetaan paneliksi, joka koostuu yhteen hitsatuista latoista ja putkista. Hitsausta varten latat ja putket puhalletaan puhtaiksi, jolloin hitsausnopeutta voidaan kasvattaa ja hitsausvirheiden määrä vähenee. Tämä nostaa hitsauksen tuottavuutta ja tuotteiden laatua. Finnblastin tuotevalikoimassa on koneet sekä lattojen että putkien raepuhallukseen.
Raepuhalluskoneet voidaan sijoittaa osaksi automaattista panelien tuotantolinjaa.

34_2

34_3

34_4

Kodensaattoreiden valmistus

Sähköverkon loistehon kompensointiin ja harmonisten yliaaltojen suodatukseen käytetään mm. kondensaattoreita. Kondensaattoreissa on metallikotelointi joka joutuu alttiiksi ulkoilmalle. Suojakotelon ja siten kondensaattorin elinikä nousee kun se suojataan ruostumiselta maalataan. Maalausta varten suojakotelo pitää puhdistaa ja karhentaa, jolloin sen kestävyys ympäristörasituksia vastaan kasvaa. Korkeatasoinen korroosionestomaalaus on erityisen tärkeä kun kondensaattorit sijoitetaan esim. meri-ilmastoon tai muuten vaikeisiin ympäristöolosuhteisiin.
Kondensaattorit puhalletaan läpiajettavassa riippuratakoneessa. Erikokoiset kondensaattorit voivat tulla koneeseen satunnaisessa järjestyksessä. Koneen sisäänmenoaukolla kondensaattorien koko mitataan ja mittauksen perusteella ohjataan raepuhallusprosessia.

34_5