Riippuratasingoissa puhallettavat tuotteet ripustetaan koukkuun, joka viedään puhalluskammioon. Koukussa voi olla aputasoja tai lisäkoukkuja joulukuusen tapaan, joihin voidaan ripustaa pienempiä kappaleita. Puhalluskammiossa koukku pyörii ja liikkuu raesuihkussa edestakaisin. Asetetun puhallusajan jälkeen sinkopuhallus pysähtyy, ja puhalluskammion ovet avautuvat. Puhalletut kappaleet otetaan pois ja uudet tuotteet lastataan koukkuun. Puhallettavien kappaleiden koko ja tarvittava kapasiteetti määrittelee optimaalisen sinkokammion koon. Kappaleen korkeudet voivat vaihdella 1000 mm – 3000 mm. Kappaleiden pyörähdyshalkaisija voi olla 600 mm – 2500 mm. Yksittäisen kappaleen paino voi olla jopa 10 tn.

Riippurata

Riippurata voi olla suora uloke, jolloin koneessa on vain yksi tuotekoukku. Toinen vaihtoehto on että riippurata on Y-muotoinen, jolloin koneessa voi olla kaksi tuotekoukkua. Kahdella koukulla varustetun koneen kapasiteetti on suurempi kuin yhdellä koukulla varustetun koneen. Kun toinen koukku on puhalluskammiossa ja sinkopuhallus on käynnissä, samaan aikaan voidaan toista koukkua purkaa ja lastata. Näin koneen puhdistusteho kasvaa.

Riippurata voi olla myös läpiajettava. Tällöin sinkokammiossa on ovet molemmilla puolilla ja tuotteet voidaan ajaa sinkokammion läpi.

232_2

PG10x15 c3051 031