Rakennusten rungot ja kattotuolit

Rakennusten teräsrungot ja kattotuolit voidaan puhaltaa raepuhallushuoneessa. Huoneen koko mitoitetaan niin että suurimmat kappaleet mahtuvat sisälle. Kappaleet voidaan tuoda huoneeseen sisään esim. kiskoilla kulkevalla vaunulla tai ne voidaan ripustaa riippurataan.

Toinen vaihtoehto on suorittaa raepuhallus läpiajettavassa riippuratasingossa. Sinkokoneen aukon koko määräytyy osien poikkileikkauksen mukaan.

33_1

Ovien ja ikkunoiden valmistus

Ovien ja ikkunoiden valmistuksessa käytetään ohutseinämäisiä profiileja. Näiden profiilien puhallus käsin tai sinkokoneessa on vaikeaa ilman että niihin tulee muodonmuutoksia ja taipumia.

Ohutseinämäisten profiilien puhallukseen soveltuu konemallit FB 350 ja FB 500, jotka ovat läpiajettavia raepuhallusautomaatteja. Kappaleet tulevat puhtaiksi ympäriinsä kerta-ajolla. Luonnollisesti ne soveltuvat myös muiden profiilien, kuten esim I- palkit, U palkit, suorakaide- ja neliöputkien puhallukseen.

33_2

33_3

Palkkien ja levyjen puhallus sinkokoneella

Sinkokone soveltuu levyjen ja palkkien raepuhallukseen. Sinkokoneiden aukon leveys voi olla 1000 – 3000 mm.

33_4

33_5

Levyleikkeiden puhdistus jäysteenpoistorummulla

Polttoleikattujen levyosien puhdistukseen ja jäysteenpoistoon tarjoamme jäyteenpoistorummun. Rummun pyöriessä kappaleet hioutuvat toisiaan vastaan ja jäysteet leikkaantuvat irti. Leikkeet tuodaan rumpuun kulteuslaatikolla, joak on osa rumpua. Leikkeitä ei tarvitse nostella käsin rumppun eikä sieltä pois. Laatikkoa liikutetaan trukilla. Rumpu on sijoitettu ääneneristyskoppiin, joten melutaso on hyvin alhainen. Rummun sisältä imetään ilmaa ja sen vuoksi rummutuksen jälkeen leikkeet ovat pölyttömiä.

33_6