Isot raepuhallushuoneet

Laivalohkot puhalletaan suurissa raepuhallushalleissa. Lohkojen puhalluksessa voidaan käyttää teräsraetta, joka voidaan kierrättää ja näin saadaan säästöä kertakäyttöisiin rakeisiin verrattuna.
Teräsrakeella puhallettaessa syntyvän jätteen määrä pienenee murto-osaan siitä , mitä se on kertakayttöraetta käytettäessä.

39_1

Pienet raepuhallushuoneet

Laivan tuotannossa syntyy myös pienempiä kokonaisuuksia, joita voidaan puhaltaa pienissä puhallushuoneissa.

39_2

Profiilien reunojen puhdistus

Laivan runko jäykistetään erilaisilla profiileilla mm bulbeilla, lattaraudoillat, L-profiileilla. Profiilien reunat raepuhalletaan puhtaaksi ruosteesta ja pohjamaalista hyvälaatuisen hitsisauman aikaansaamiseksi. Finnblast tarjoaa profiilien reunan puhdistukseen useita läpiajettavia ja automaattisia raepuhalluskoneita.

blast-cleaning-of-edges_1

39_3

 39_4

Jäysteenpoistorummut

Jäysteenpoistorummussa polttoleikkeiden raunat pyöristyvät ja jäyteet irtoavat. Finnblast rummussa on irrotettava laatikko, johon leikkeet lastataan. Laatikko viedään trukilla rumpuun. Kun leikkeet on rummutettu, ne nostetaan trukilla laatikkoineen pois rummusta ja viedään seuraavaan työvaiheeseen, esim hitsaukseen.

39_5

Levy/palkkisingot

Sinkokoneet levyjen ja palkkien puhallukseen. Leveydet 1 -3 m.

39_6

Putkistoelementtien valmistus

Putkistoelementtien valmistus puhdistetuista putkista nostaa putkiston hitsauksen tuottavuutta ja hitsauksen laatua. FBP 350 on pyöreiden putkien puhallukseen kehitetty tuote.Putkien syöttö puhalluskoneeseen ja puhtaiden putkien käsittely voidaan helposti automatisoida.

39_7