Galaxy hiekkapuhalluskaapit

Galaxy FB 1500 varustettuna ulosvedettävällä pyöröpöydällä ja sähköisellä pöydän pyörityksellä.

Katso video hiekkapuhalluskaapin FB 1000 toiminnasta

Finnblastin  hiekkapuhalluskaapit ovat tehokkaita ja varmatoimisia raepuhalluskaappeja (Puhalluskaapeista käytetään myös nimitystä hiekkapuhalluskaappi). Finnblastin kaapeissa puhallusrakeena käytetään erilaisia kierrätettäviä ei rakeita mutta ei luonnonhiekkaa.  Niissä on tavallisiin puhalluskaappeihin verrattuna mm. seuraavia etuja:

– hyvä toimintavarmuus ja korkea tehokkuus. Puhdasta jälkeä syntyy nopeasti.

kaapeissa on erinomainen näkyvyys  puhalluksen aikana

– reilusti mitoitettu ilmanvaihtotaso ja tehokas suodatin pitävät koneen pölyttömänä

– suodatinpatruunat ovat avaruusajan nanoteknologiaa, jotka ovat tehokkaita ja pitkäikäisiä

erillinen säädettävä sykloni pitää puhallusrakeen kokojakautuman  ja siten myös puhdistetun pinnan laadun vakiona viikosta toiseen.

– hyvä ergonomia, korkeat käsiaukot

– kaapissa on säädettävät jalat, jolloin työskentelykorkeus voidaan säätää käyttäjälle sopivaksi

Galaxy – sarja  kaappimalleista löytyy kolme kokoa, 1000 mm, 1250 mm  ja 1500 mm leveä.  Kaikkia kaappikokoja on saatavana sekä  painetoimisena että ejektoritoimisena.

  Galaxy      FB 1000               FB 1250                  FB 1500        
Toimintaperiaate  Painetoiminen tai ejektori  Painetoiminen tai ejektori     Painetoiminen tai ejektori   

Kaapin mitat mm, leveys x syvyys

1000 x 1200 1250 x 1440 1500 x1440
Suutinkoko, painetoiminen, mm

4,8 – 6,0 mm

4,8 – 10,0 mm 4,8 – 10,0 mm

 

FB 1000 blast cleaning cabinet

Galaxy FB 1000

Galaxy FB-1500

 

Kaapit ovat tukevarakenteisia ja ne on tehty kovaan teolliseen tuotantokäyttöön. Ne soveltuvat eri materiaalien puhdistukseen, ruosteen poistoon, pinnan karhennukseen ja mattaukseen. Kaappeja voidaan käyttää myös kivien puhdistukseen ja mattaukseen.  Puhallusrakeena niissä voidaan käyttää kaikkia kierrätettäviä rakeita kuten teräsraetta, lasikuulia, alumiinioksidia ja keraamisia rakeita.

Rakeen kierrätykseen tarvittava sykloni, paineastia ja suodatin on sijoitettu kaapin taakse yhdeksi kompaktiksi kokonaisuudeksi.

Vakiomallin kaappeihin on saatavana runsaasti lisävarusteita  kuten esim. pöydän kantavuus esim. 3 tn asti, sähköinen pöydän pyöritys ja sähköinen ajo sisään/ulos, magneettierotin, puhalluksen automatisointi ym.

 

 

 

Suuret käsipuhalluskaapit FB 1400 – FB 8000

FB 1400 – FB 8000 kaappisarja käsittää suuremmat ja tehokkaammat raepuhalluskaapit. Kaapin pituus voi olla jopa 8 m. Puhallettavien kappaleet voivat olla painoltaan useita tonneja.

Näissä kaapeissa rakeen kierrätyslaitteet ovat suuremmat ja ne ovat sijoitettu omaan erilliseen yksikköönsä. Nämä puhalluskaapit varustetaan tavallisesti tehokkailla, jopa 10 mm suuttimilla ja usein kappaleiden puhallus automatisoidaan.

FB1800

FB 1800 x 2100

FB 3750

FB 3750

 

 Asiakaskohtaiset käsipuhalluskaapit

Vakiomallin kaappeihin on saatavana runsas valikoima lisävarusteita sekä myös asiakaskohtaisia lisävarusteita. Usein tilat, joihin puhalluskaappi on suunniteltu sijoitettavaksi, ovat ahtaat ja sen vuoksi tarvitaan asiakaskohtaisia muutoksia vakiomalleihin.

Kaappimallissa FB-2400-PN on luukku avautuu suoraan ylöspäin. Tämä on ratkaisu on kätevä käyttää. Raskaat kappaleet voidaan lastat suoraan kaapin sisään. Samalla ratkaisu säästää tilaa.

FB 2400-PN

FB 2400-PN

Suuri automaattinen hiekkapuhalluskaappi, ks video